2011. április 20., szerda

Levendulaszappan shea vajjal


Levendulaszappant készítettem shea vajjal és levendula teával. Alkanet root nevű porral színeztem, aminek egyáltalán nem ilyen színűnek kellett volna lennie, de nem bánom, így egy kicsit vagány lett! A tetejét valódi levendulavirággal szórtam meg!
A levendula fertőtleníti a bőrt, ezért jótékonyan hat a gyulladt, pattanásos bőrre. Antiszeptikus, enyhén nyugtató, fájdalomcsillapító olaját széleskörűen alkalmazzák. Rovarcsípéseket, égési sebeket, ízületi bántalmakat gyógyítanak vele. Menstruációs zavarok esetén is alkalmazzák, görcsoldó. Alkalmazható gyulladt, gennyes, fekélyes seb kezelésére, ekcémánál, gombás fertőzésekre, fehérfolyásra, gyógyítja a napozáskor leégett bőrt.
A shea vaj lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású. A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.


A hegedűs nyomda egy ballagó prímás kislánynak lesz ajándék, a többin pedig az új nyomdáimat próbáltam ki! Ha közel van a szappannyomda lelőhely, nem lehet ellenállni!






6 megjegyzés:

bsbori írta...

Első osztályú! A nyomdák is nagyon tetszenek:)

ISZ írta...

Hello, ez tényleg vagány lett. Milyen olaj/alkanna arányt használtál? Üdv!

Névtelen írta...

ES UN JABON PRECIOSO Y EL SELLO ES GENIAL.UN ABRAZO DESDE ESPAÑA

Vera írta...

Ez (is) tetszik! :)

Talán nekem most pont egy ilyen lenne jó a végigégetett karomra...Na, jó csak pöttyös, de akkor is. :-D
Egyszer nekem is KELLENI fog egy ilyen szappan. :-)

Kati írta...

Nagyon szépek lettek, tetszik.

ISZ írta...

Szia!
Ide is küldöm, itt gyorsabban látod: én azt olvastam, hogy egy kiló olajhoz kell adni 5 ek alkannát, hagyni egy hétig, majd leszűrni, és ezt az olajat kell felhasználni a szappankeverékben. Az én "maradék szappanomban" a lila kockák úgy készültek, hogy fele-fele arányú színezett és színezetlen olívaolajjal készítettem a masszát. Az egy erős lila lett. Üdv!