2011. április 21., csütörtök

Kecsketejes Olíva szappan


Elkészítettem első kecsketejes szappanomat. Már régóta terveztem, de nehezebb volt beszereznem a kecsketejet, mint gondoltam. Végre találtam egy tiszta, nagyon kedves termelő nénit, akihez szerintem ezentúl visszajárok! Lehet egyszer nekem is lesz kecském, de egyenlőre négy kis puruttya mellett azt nem vállalom! :)

Illat és színezékmentes, 100 % olivaolajból és 33% kecsketejből készült ez a szappan, amit az első pillanattól , újszülött kortól ajánlok! A virág formámat választottam, hogy az anyukáknak könnyebben a tenyerükbe simuljon!

A kecsketej különösen finoman bánik a bőrrel, kálcium tartalmával egészségesebbé, puhábbá varázsolja. Gyorsan hidratálja és táplálja a bőrt.

A tejben található ásványi anyagok ugyanis megegyeznek a bőr védőrétegében található anyagokkal, így a belőle készült szappanok mindennapi használatra ajánlottak, mert nem szárítják a bőrt. Előnyös tulajdonsága a kecsketejet tartalmazó kozmetikumoknak még, hogy lúgos kémhatásúak, így visszaállítják a bőr normál PH- értékét. Tartalmaz aminosavakat, Q10 koenzimet, A-, D-, B2-, B12-vitaminokat, valamint mikroelemeket: kalciumot, foszfort, magnéziumot és cinket, könnyen felszívódó, több mint 70 féle telítetlen zsírsavat, s alacsony olvadáspontja miatt már 37 °C-on (vagyis normál testhőmérsékleten is) behatol a bőr mélyebb rétegeibe és így könnyen felszívódik.

A kecsketej egy természetes forrása az alfa-hydroxy-acid savnak (a köznyelvben az AHA savnak) is, ami finom pilling segítségével hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti az friss bőr képzését.

Már az ókorban is ismerték az olívaolaj jótékony hatásait, nem csak étkezési célokra, hanem bőr- és testápolásra is használták. A hercegnők, csecsemők, halottak testét is olívaolajjal kenték, ápolták. Az extra szűz olívaolaj készítésekor ma sem alkalmaznak semmiféle adalékot, tartósítót, mesterséges oldószert, a szüret után 24 órán belüli préseléssel, és szűréssel nyerik ki a bogyó folyékony aranyát.

Az olívaolaj rendkívül jól regenerálja a száraz bőrt. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a bőr mélyebb rétegeiben.Kényezteti és nyugtatja a bőrt, növeli a bőr immunitását, javítja a többi összetevő hatásfokát. Gazdag A és E-vitaminban. A megviselt bőr kezelésére és a hegesedés gyógyítására is rendkívül megfelelő.

Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.

Olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratálja és erősíti az ellenálló képességét.

A kecsketej szappan nyomán nem válik a bõr szárazzá és irritáltá. Sőt a meglévő bőrirritációk is elmúlnak. Természetesen tiszta és puha marad tõle a bõr. Minden bõrtípusnak ajánlom, de a leglátványosabb változást száraz, irritált, ekcémás bőrnél érhetjük el.

3 megjegyzés:

Texia írta...

Gizus, muy lindo el jabon!!!
Un beso

Névtelen írta...

UN JABON PRECIOSO,ME ENCANTA.UN ABRAZO

Kati írta...

Gyönyörű.