2011. április 29., péntek

Szőlőmagolajos szappan kecsketejjel

kakaóvajjal, méhviasszal, szőlőmagliszttel és vörösagyaggal.

Ez az első olyan szappanom, amit már egy nagyobb formában készítettem. Nagyon izgatott voltam, hogy elbírok e ekkora tömegű szappannal és hogy úgy fog e sikerülni, mint kisebb társai eddig. Gyorsan le is fotóztam a szappantengert még darabolás előtt.

Előző szőlőmagos szappanomat variáltam egy kicsit meg.( Bővebben) Méhviaszt, kakaóvajat és kecsketejet kapott még pluszba, illata csak pálmarózsa. Igazi kényeztető, luxus szappan született.
A méhviasz hatására bőrünk megpuhul, feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtatja a bőrt és megakadályozza a gyulladások kialakulását, serkenti a vér keringését, jelentős az antiallergén hatása és az UV elnyelő szerepe.
A kakaóvajat a legjobb nedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van. A kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére. Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását.
A pálmarózsa illóolaj ösztönzi az új sejtek növekedését, szabályozza az olajtermelést, hidratálja és felgyorsítja a gyógyulást. A pálmarózsa hasznos a száraz bőrre. Gyulladáscsökkentő így alkalmazható ráncok, dermatitis, ekcéma, pikkelysömör esetén. Az olaj antibakteriális, gombaellenes, és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
A szőlőmagolaj könnyű, nem filmképző olaj, gyorsan beszívódik a bőrbe. Antioxidáns, sejtfalvédő hatása miatt a leggyakoribb „anti aging”, bőröregedés-gátló olaj, az érett bőr és a szemkörnyék kitűnő ápolószere.
A felső rétegbe kerültek:
A vörösagyag olyan ásványi és nyomelemeket tartalmaz, ami újjáépíti és regenerálja a sejteket.
A szőlőmagliszt magas antioxidáns és vitamintartalmával táplálja a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket.
Persze nem maradhatott le most sem a nyomdám. A legtöbb szappan saját logómat kapta, de készült a méhecske csoportos, csiga csoportos óvónéniknek is külön csigás és méhecskés!

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

QUE JABON MAS PRECIOSO,Y LOS INGREDIENTES DE LUJO.UN ABRAZO

bsbori írta...

Szia Gizusom!
Egy kérdés... Mivel vágod fel a szappanokat és ha ez nem szimpla kés, akkor honnan lehet beszerezni, ha nem titok?

Gizus írta...

Szia!

Ezt spec késsel vágtam, mert amit vettem nem annyira jött be, mert ki kell élezni szerintem:

http://www.etsy.com/shop/SaharasSupplies?ga_search_query=soap+cutter&ga_search_type=supplies&ga_facet=supplies

Itt vettem egy simát és egy hullámosat!

bsbori írta...

Köszönöm az infót:)

Janka írta...

állati jó színe van!!!!!!!!