2011. április 3., vasárnap

Fahéjas szappan méhviasszal és kakaóvajjal


Ezt a szappant sok-sok fahéjjal készítettem, méhviasszal és kakaóvajjal. A fahéj illóolaj mellé került még bele őrölt fahéj és egy kis zabkorpa is, a megfelelő hámeltávolítás miatt. Az illata inkább téli hangulatú a mézes fahéjas együttes miatt, bár én fahéj imádó ezt bármikor szeretem!
A fahéjnak vérellátás javító hatása van, vérbőséget okoz a bőrben, ezért jó izom-, ízületi- , mozgásszervi problémáknál, illetve narancsbőr elleni harcban a segítségünkre lehet. A bőr kicsit kipirosodhat tőle. Nagyon jó antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.
A méhviasz hatására bőrünk megpuhul, feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtatja a bőrt és megakadályozza a gyulladások kialakulását, serkenti a vér keringését, jelentős az antiallergén hatása és az UV elnyelő szerepe.
A kakaóvajat a legjobb nedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van. A kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére. Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását.
Csak a testre ajánlom, egy kis felfrissítésnek , problémás területekre.
Igaz téli hangulatú szappan, de a narancsbőr nyáron látszódik! :)
Érési idő kb. 4 hét.

2 megjegyzés:

bsbori írta...

Szintén! Mi fahéj kedvelők fogjunk össze:)))) Nagyon csini és JÓ!!! szappant csináltál. Gratulálok.:))

Alma írta...

Nagyon szép lett ez a szappanod is!:)
A fahéj és a kakaóvaj nagyon jó párosítás!