2011. április 28., csütörtök

Kecsketejes körömvirágszappan


avokádó olajjal, shea és mangóvajjal.

A körömvirágos szappanomat gondoltam át egy kicsit, aminek a fő összetevőin nem sokat változtattam / Itt olvashatsz róla! / A búzacsíra olajat avokádó olajra cseréltem és körömvirágtea helyett a fantasztikus kecsketejet használtam. Illatában a frissítő citrom olaj a domináns, de ugyanúgy használtam szantálfa, narancs és geránium olajat is. Most a massza egyik felét színeztem kurkumával, az alap citromsárga színt a hetekig olajban áztatott körömvirág szirmoktól kapta, amit utólag is kevertem a szappanba, hogy ebből a nagyszerű gyógynövényből a lehető legtöbb kerüljön a szappanomba.
Az avokádó olaj kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett, ekcémás bőrt is, elősegíti a sejtmegújulást. Gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén, illetve hegek kezelésére is.

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Stilusos szappan,szuper összetevökkel!:)

Bodzás Vendégház írta...

Az összetevők nagyon tetszenek, talán én is kipróbálom.

bsbori írta...

Igazi profi! Nem mintha ezt eddig nem tudtam volna:)
Ez is nagyon tetszik és a logód is nagyon jól mutat bennük.:)

Névtelen írta...

JABON ESTUPENDO Y LOS INGREDIENTES ESTUPENDOS.
UN ABRAZO

Gizus írta...

Nagyon szépen köszönöm nektek! Szerettem csinálni, szerintem kedvenc lesz beérés után!

Ibolya írta...

A felső kép olyan, mint a háborgó csokitenger:)

csigaszabo írta...

Eleddig volt egy (konkurens) rozmaringos szappan, amibe szerelmes voltam, és nem is voltam hajlandó mást kipróbálni. Most viszont kipróbáltam mégis (még a karácsonyi bevásárlásból maradt) körömvirágosat, és már megint szerelmes vagyok, kedvem lenne kétszer egymás után zuhanyozni, annyira tetszik. Azt hiszem, benevezek hozzád is egy ilyenre :))

Gizus írta...

Május vége fele lesz kész:)


a férjem szerint is csoki torta, pedig csak az nincs benne: vörösagyag és szőlőmagliszt adja ezt az érdekes bordós barnás színt!

Szuper!