2011. április 21., csütörtök

Algás kecsketej szappan



shea vajjal, zöld agyaggal, teafa és geránium olajjal.

Egy ápoló, tisztító szappant készítettem problémás bőrre, melybe igyekeztem az összetevőket úgy válogatni, hogy egymás tulajdonságait kiegészítsék.
Az algák rendkívül sok fehérjét, rostanyagot és vitamint tartalmaznak. Bőrre gyakorolt hatásuk miatt számos bőrtípus kezelésére alkalmasak. Ilyenek a zsíros, tisztátalan bőrök, allergiás, valamint a vízhiányos és a rozeceás bőrök. ( Itt többet olvashatsz róla )
A zöld agyag minden agyagnál jobban vonzza magához a szennyeződéseket, ásványi anyagtartalma pedig ideális a zsíros bőrre.
A kecsketejben lévő AHA sav természetesen hámlasztja a felső réteget, így megakadályozza, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pólusokat, a benne lévő vitaminokkal, fehérjékkel és zsírsavakkal pedig maximálisan ápolja a bőrt. ( Részletesebben)
A shea vaj méltó módon egészíti ki a kecske tejet, minden bőrtípusra kiváló a száraz, ekcémástól a pattanásokig. Lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású. A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
A teafa olaj természetesen tisztítja és nyugtatja a problémás bőrt. Fertőtlenítő , szabályozza a faggyúmirigyek zsírtermelését, baktérium, vírus és gombaölő hatású. ( 5 éves kor alatt nem ajánlott, néhány embernél allergiát válthat ki, de nem jellemző)
A geránium illóolaj finomítja a teafa jellegzetes illatát, amellett kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, vitalizálja a száraz bőrt, és normalizálja a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést, felfrissíti azt.

Elsősorban tiniknek ajánlom, illetve azoknak, akik valamilyen bőrproblémával küzdenek. A pattanásos bőr is megérdemli a kényeztetést és a maximális ápolást már mosakodás közben is!

Érési idő min. 4 hét!

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Te aztán nem vacakolsz,beindult a manufaktúra rendesen!:)))Szép lett a színe és jó az illó választás is. Kellemes Húsvétolást kívánok az egész családnak!

bsbori írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz:)
Minden szempontból:)

Gizus írta...

Egyre többet munkálkodom, és élvezem!
Örülök, hogy ennyi pozitív visszajelzést kapok, feltölt -( főleg nyolc év csak babázás után! :)
Nekik is jobb, ha anya happy!

Nektek is Kellemes Ünnepeket!