2011. január 25., kedd

Levendulás


Újra nekivágtam a levendulás szappanomnak.
Az alapszappan kókuszvaj, olivaolaj, ricinusolaj és napraforgó és egy kicsi méhviasz. Extra zsiradéknak az értékes shea vajat választottam. Az illatáról természetesen a levendula illóolaj és a levendulatea gondoskodik. Az alját lila Mica porral színeztem. Szerettem volna ha lila lesz, de így is tetszik. A tetejét valódi levendulavirág díszíti.

A méhviasz hatására bőrünk megpuhul, feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtatja a bőrt és megakadályozza a gyulladások kialakulását, serkenti a vér keringését, jelentős az antiallergén hatása és az UV elnyelő szerepe.

A sheavaj a nyugat-közép Afrikában termő shea fa gyümölcséből (dió) sajtolják – ezért a finomítatlan sheavaj 100%-ban természetes anyag, magas A és F vitamin és zsírtartalommal. Más néven karitévajnak is nevezik – amely ghariti nyelven szépséget jelent.

Gazdag bőrtápláló, A, E és F vitaminokat tartalmaz, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Jól kenhető és maradék nélkül felszívódik. Tökéletes a száraz, repedezett, öregedő és érzékeny bőr kezeléséhez. Finomsága miatt kitűnő az újszülöttek legérzékenyebb bőréhez is.
A shea vaj “varázslatos ereje” abban rejlik, hogy összetétele rendkívül hasonlatos a bőr által termelt zsírok összetételéhez, így létrehoz a bőrön egy olyan ideális állapotot, ami alatt a bőr önmagától is meggyógyul, valamint az értékes vitaminok ezt plusz elősegítik.

A levendula fertőtleníti a bőrt, antiszeptikus, nyugtató hatású. Alkalmazható gyulladt bőrre, ekcémára, gombás fertőzésekre, gyógyítja a leégett bőrt.

Még száradásra, érésre van szüksége! kb. 3 hét



7 megjegyzés:

bsbori írta...

Csak pislogok!
Ahányszor valami újat csinálsz mindig elcsodálkozom rajta milyen tünemények pattannak ki a fejedből:))
Bájos nőies és illik hozzá ez a rózsaszín.
Gratula

Gizus írta...

Köszi! Azért te sem panaszkodhatsz, ha ötletről van szó!

bsbori írta...

Szia Gizusom!
Nézz be hozzám, vár egy kicsi meglepi.:)

Névtelen írta...

Neked is rózsaszín lett a lila mica.... Azért ennek még utánanézek, hogy mégis miért... De így is gyönyörű színe lett!

SzappAncsi írta...

Hát, ez egy igazán nőies darab lett! Gratulálok, mutatós és biztosan illatos is.

vesztlfanni írta...

Kedves Gizus!
Köszönöm, amit a blogomra írtál! A te szappanjaid pedig igazán kívánatosak. Már a kép alapján érzem az illatukat :)
Minden jót!

Castia írta...

Kedves Gizus! Megérkezett a szappan, amit az Ajándékblogon nyertem tőled, tegnap végre át tudtam venni a postán. Nagyon kellemes illata van, ami nem erőszakosan, de betölti az egész fürdőszobát. Ajánlom mindenkinek ezt a szappant, és köszönöm Neked.
Üdv,
Andi