2011. október 20., csütörtök

Algás teafa olajos szappan kecsketejjel, jojoba olajjal


Egy ápoló, tisztító szappant készítettem problémás bőrre, melybe igyekeztem az összetevőket úgy válogatni, hogy egymás tulajdonságait kiegészítsék.
Az algák rendkívül sok fehérjét, rostanyagot és vitamint tartalmaznak. Bőrre gyakorolt hatásuk miatt számos bőrtípus kezelésére alkalmasak. Ilyenek a zsíros, tisztátalan bőrök, allergiás, valamint a vízhiányos és a rozeceás bőrök. ( Itt többet olvashatsz róla )
A sárga agyag minden agyagnál jobban vonzza magához a szennyeződéseket, ásványi anyagtartalma pedig ideális a zsíros bőrre.
A kecsketejben lévő AHA sav természetesen hámlasztja a felső réteget, így megakadályozza, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pólusokat, a benne lévő vitaminokkal, fehérjékkel és zsírsavakkal pedig maximálisan ápolja a bőrt. ( Részletesebben)
A shea vaj méltó módon egészíti ki a kecske tejet, minden bőrtípusra kiváló a száraz, ekcémástól a pattanásokig. Lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású. Az ekcémás bőr tüneteit gyorsan csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását. Enyhíti az allergiás reakciókat, bőrproblémákat, nyugtató hatású. A shea vaj természetes módon 5-6-os fényvédő faktorral rendelkezik.
A teafa olaj természetesen tisztítja és nyugtatja a problémás bőrt. Fertőtlenítő , szabályozza a faggyúmirigyek zsírtermelését, baktérium, vírus és gombaölő hatású. ( 5 éves kor alatt nem ajánlott, néhány embernél allergiát válthat ki, de nem jellemző)
Jojoba olaj került még hozzá, mert a zsíros, problémás bőr egyik alap ápolószere. A jojoba olaj erősíti a bőr védelmi vonalát, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát. További jó tulajdonsága, hogy hatásos többek között az akne kialakulásáért felelős baktériumok ellen. Mivel viasz és nem olaj, a bőrőn nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek.
Az egyszerűbb formához, még a fantasztikus holt tengeri iszap került, mely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és mélyen tisztít. Ásványi anyagokkal és nyomelemekkel látja el a bőrt.

Nincsenek megjegyzések: