2011. szeptember 16., péntek

Himalájai sószappan kecsketejjel


Mi nagyon szeretjük a sós szappanokat! Most a kislányom kedvéért sárga készült belőle, amit a sárga agyaggal s kurkumával értem el. Ez egy illatos szappan, méghozzá intenzív. Citrom, jázmin és ylang-ylang illóolajat kapott.
Az ápoló hatásért a sheavaj, búzacsíra- és kendermagolaj trió gondoskodik, és persze a csodálatos kecsketej.
A kendermag olajnak kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatása, az izomsérülésekre és az izületi bántalmakra van kedvező hatással. Alkalmas bőrgyulladások, száraz bőr, ekcémás bőr , fekélyek kezelésére. linolsav és az alfa-linolénsav mellett a kendermagolaj kb. 2-6% gamma-linolénsavat (GLA) is tartalmaz.
A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.
A shea vaj használható sebgyógyításra, pikkelysömörre, ekcémára, terhességi csíkokra, ránctalanító, hidratáló hatású, természetes faktorszáma révén véd az UV sugaraktól is.
A himalájai só minden bőrtípusra alkalmazható. A száraz bőrnek lezárja a felső rétegét, így nem engedi azt kiszáradni, míg a zsíros bőrnél szabályozza a faggyúmirigyek működését! Pattanásos fiataloknak kifejezetten ajánlott a használata. Emellett gyulladás csökkentő hatása is van, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.
A sárga agyag megköti a szennyeződéseket a bőr felületén , erősen magához vonzza azt.