2011. július 2., szombat

Himalájai sószappan kecsketejjel

algával, zöld agyaggal, rozmaringgal, shea vajjal, jojoba olajjal, teafa és rozmaring illóolajjal.

Névnek egy kicsit hosszú, de egyik fantasztikus összetevőt sem szerettem volna kihagyni.
Ezt a szappanomat kifejezetten problémás bőrre készítettem. Ajánlom mindenkinek, akit bosszantanak a kisebb nagyobb bőrhibák. A tisztító hatásért a kókuszvaj felelős, a só és a teafa olaj pedig elpusztítja a kórokozókat, a pattanásokat okozó baktériumokat. A rozmaring illatpár erősíti az antibakteriális hatást. Az alga létfontosságú nyomelemekkel látja el a bőrt, a zöld agyag erősen magához vonzza és megköti a szennyeződéseket , a őrölt rozmaring segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását. Az ápolást ebben a szappanban az univerzális shea vaj és a jojoba olaj végzi, ami nélkülözhetetlen összetevője a pattanás elleni készítményeknek.



shea vajjal, búzacsíraolajjal és rózsaszín agyaggal

Az előző himalájai sószappanom testvére ez a szappan, ami nagy sikert aratott. Kislányom egyik kedvence. Az előző szappanom tömbben készült, és mivel ez egy meglehetősen kemény szappan, ezért most formát választottam neki, hogy ne gyűljön meg a bajom még egyszer a szeleteléssel.
Az előző sószappanom mogyoró olaját búzacsíra olajra cseréltem, ami még több E-vitaminnal látja el a bőrünket.
A búzacsíra olaj kiváló bőrápoló, bőrtápláló és a sebek, égések, bőrfekélyek gyógyulását elősegítő hatású olaj. E-vitamin tartalmának is köszönhetően a bőrt rugalmassá és simává teszi, segíti a bőr regenerálódási folyamatait.
Illatmentes, de a sheavaj kellemes illata és a kecsketej bársonyos illatot adnak ennek a szappannak.
Ekcémás, pattanásos, száraz és zsíros bőrre egyaránt ajánlom. A só beállítja a bőr sav-bázis egyensúlyát, a száraz bőr felső rétegét lezárja, így nem engedi, hogy a kelleténél több víz távozzon, míg a zsíros bőrnél normalizálja a faggyúmirigyek működését.

1 megjegyzés:

Tímel írta...

Nagyon szépek. A rózsaszín imádnivaló :)