2011. július 13., szerda

Csipkebogyós, szőlőmaglisztes, sárgabarackmag-olajos arcszappan


Mörjike kérésére készítettem egy ehhez hasonló szappant, amiről azt mondta, hogy nagyon jó volt a bőrének!
A szappan alapját a kókuszvaj, ricinus olaj, olivaolaj, kakaóvaj adja, az extra ápolást pedig a sárgabarackmag olaj adja. Folyadéknak az értékes csipkebogyó teát használtam, ami a színét is adja a szőlőmag őrleménnyel karöltve. ( finomabbnak találtam, mint a csipkebogyó őrleményt, így kíméletesebb az arcbőrhöz) Az illatát a pálmarózsa illóolaj adja, megbolondítva egy leheletnyi eukaliptusszal.

A világossárga színű sárgabarackmag olajat a hazánkban is honos, kedvelt csonthéjas gyümölcs magjából préselik. A sárgabarack közeli rokona a mandulának, ezért a magjaikból préselt olajak is hasonló tulajdonságokat mutatnak, a sárgabarackmag olaja linolsavakban gazdagabb. Említésre méltó magas A és E vitamin (γ-tokoferol) tartalma. Ez az olaj is széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj, mely azonban a mandulaolajnál könnyedebb, nem hagy olyan zsíros utóérzetet a bőrön. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.(cosmio)

A csipkebogyó természetes C-vitamint és a vitaminok közül a bőr regenerálása szempontjából a legfontosabb, zsírokban oldódó A-provitamint tartalmaz. A vitaminok és a telítetlen zsírsavak egyaránt kitűnően felszívódnak a bőrbe, így hatásuk is jól érvényesül.
A szőlőmagliszt magas antioxidáns és vitamintartalmával táplálja a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket.
A pálmarózsa illóolaj ösztönzi az új sejtek növekedését, szabályozza az olajtermelést, hidratálja és felgyorsítja a gyógyulást. A pálmarózsa hasznos a száraz bőrre. Gyulladáscsökkentő így alkalmazható ráncok, dermatitis, ekcéma, pikkelysömör esetén. Az olaj antibakteriális, gombaellenes, és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
Az eukaliptusz olajnak enyhén kámforos illata van, fertőtlenítő hatása mellett frissíti az embert és kedvezően hat az idegrendszerre. (5 éves kor alatt nem ajánlott)

Kifejezetten arcra ajánlom ezt a szappant!

6 megjegyzés:

Edina írta...

Hű de kis cuki, guszta...
Én is mutogatnám már az új szappanokat de nem tudom a gépre tölteni a képeket mert ez a piszok kölyök elvitte a kábelt-és még mindig nem akar hazajönni-Habár tegnap azt üzente hogy nincs is nála...hát én pedig itthon nem találom :(
További jó szappanozást!:)
puszi

Alma írta...

Nagyon jól néz ki, gratulálok!:)

Gizus írta...

Köszönöm! És sötétedik, sötétedik! Öcsém szerint jégkorong! Gyönyörű, de tényleg!

SzappAncsi írta...

Tényleg meseszép - a népmesés madárral! Igazi mestere vagy a szakmának! Gratula!

Névtelen írta...

PRECIOSOS EL SELLO ME ENCANTA.
UN BESO

gajdanlina írta...

Hüüü, ez gyönyörüséges lett! Ha lehet ilyen kérésem, akkor egyet le stipistopiznék!:-) Mikor lesznek kész és hol lehet öket megszerezni?
Köszi!