2011. június 7., kedd

Kleopátra kedvence

Holt tengeri iszapos szappan kecsketejjel, shea vajjal,
holt tengeri sóval és geránium illóolajjal


Már nagyon régóta terveztem ezt a szappanomat, amibe sok-sok földi jó került! Iszap és só a holt tengerből, kecsketej, shea vaj és geránium illóolaj. Igyekeztem úgy összeválogatni az összetevőket, amik kedvezően hatnak az ekcéma és a pikkelysömör tüneteire, de emellett problémás bőrre is kedvező hatással van.
A holt tengeri iszap mélytisztító, gazdag ásványi anyagokban, méregtelenít, eltávolítja az elhalt hámsejteket, visszaállítja az egészséges pH értéket. Segít megelőzni a bőr megereszkedését! A Holt-tenger iszapja rendkívüli mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, ezenkívül találhatók benne szilárd növényi és állati eredetű anyagok is.
A holt tengeri só szépít, tisztít, gyulladáscsökkentő, faggyúmirigy szabályozó hatása következtében a zsíros bőr normalizálására is kiváló.
A kecsketej az egyik legjobb bőrápolószer más évezredek óta. Vitaminokkal, ásványi anyagokkal látja el bőrünket, ami már testhőmérsékleten is behatol a bőr mélyebb rétegeibe.
A shea vaj az egyik kedvenc alapanyagom, szinte mindig teszek a szappanba, mert kiválóan ápol minden bőrtípust.
A geránium illó fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, vitalizálja a száraz bőrt, és normalizálja a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést, felfrissíti azt.

Mindenképpen ajánlom problémás bőrre, legyen az akne, vagy ekcéma, pikkelysömör és azoknak is akik csak szépülni vágynak!

5 megjegyzés:

ANA írta...

I love them. There are so natural.
Greetings

Monessa írta...

Nagyon szuper lehet!:)

Monessa írta...

Küldenél emailt hogy mennyibe kerül?Köszi!:)

Tündéri Lonka írta...

szívből gratulálok a sikereidhez! egy szappanom van tőled, azt nagyon szívesen használom, szeretem! nézegettem az oldaladat, és szerintem valamikor fogok dezodort rendelni :))

[mikor lesz debrecenben a következő vásárod? szólnál akkor? atunderi.lonka@gmail.com köszii]

Ármina írta...

Kedves Gizus!
Az egyik szappanom valamiért nem akart megszilárdulni, nem jött ki egy-két hét után se a formából. Olaj-lúg egyben maradt, néhol volt csak pár csepp olaj ami kijött... nem tudom mi lehetett a gond, de nem is ez a lényeg:)

Újra tudom én ezt a nagyon sok szappant még olvasztani, vagy már nem, hagyjam inkább?:(