2011. március 24., csütörtök

Szőlőmagos szappan

Szőlőmagolajjal készítettem ezt a szappant, amibe még szőlőmagliszt, vörösagyag, kókusztejpor is került, illatát pedig a pálmarózsa és jázmin illóolaj adja.
Az alap szappanba került a szokásos kókuszvaj, ricinus és oliva mellé még hidegen préselt szőlőmagolaj is. Extra zsiradéknak is szőlőmagolajat használtam. Az intenzív , sötét színét a vörösagyagtól és a szőlőmagliszttől kapta.

Szölömagolaj: Nap érlelte szőlőszemek magvából készül, és linolénsav-tartalmával tűnik ki. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik..A bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja, megelőzi korai öregedését, képes a kollagén szöveteket regenerálni, növekedésüket stimulálni, a petyhüdt bőr állapotát javítani.
Könnyű, nem filmképző olaj, gyorsan beszívódik a bőrbe. Antioxidáns, sejtfalvédő hatása miatt a leggyakoribb „anti aging”, bőröregedés-gátló olaj, az érett bőr és a szemkörnyék kitűnő ápolószere.

A vörösagyag olyan ásványi és nyomelemeket tartalmaz, ami újjáépíti és regenerálja a sejteket.
A kókusztej az érzékeny bőrt kímélően ápolja. A szőlőmagliszt magas antioxidáns és vitamintartalmával táplálja a bőrt és eltávolítja az elhalt hámsejteket.

A pálmarózsa illóolaj ösztönzi az új sejtek növekedését, szabályozza az olajtermelést, hidratálja és felgyorsítja a gyógyulást. A pálmarózsa hasznos a száraz bőrre. Gyulladáscsökkentő így alkalmazható ráncok, dermatitis, ekcéma, pikkelysömör esetén. Az olaj antibakteriális, gombaellenes, és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
A jázmin illóolaj segít az érett, száraz bőr vízháztartásának helyreállításában.

Érési idő min. 4 hét

Közelről mutatom nektek ezt a pecsétet!

Üdvözlök minden új blogkövetőt, és nagy örömömre már 100-an vagyunk!
Köszönöm Nektek!

6 megjegyzés:

Alma írta...

Nagyon szép lett a szappan és a pecsét is jó lett, ügyes vagy!:)

Kata írta...

Kedves Gizus!

Nagyon szépen köszönöm, megérkezett a nyeremény szappan. Csodás! És pont az én száraz bőrömre. Alig várom, hogy kipróbálhassam. Bár bevallom kicsit sajnálom majd "bevizezni", mert annyira jól néz ki. : )

Edina írta...

Nagyon szép lett Gizus a szappanod!
Én is tervbevettem már a szőlőmagos szappant-itthon kilószámra van a szőlőmag. a férjem azt szokta ledarálni és minden nap megeszik belőle 3-4 kiskanálnyit joghurtba kavarva.

Unknown írta...

Szép ez a szappan. A pecsét emeli a "fényét".

Jabones de Casa írta...

Bello el jabón y bello el sello. Felicidades

Bíró Ágnes írta...

Gizus, a szőlőmagolajos szappanodnak iszonyat jó illata van! Már imádom, este ki is próbálom. :))