2010. december 14., kedd

Csokis-chilis mentával és kakóvajjal 2.

Megcsináltam megint a csilis-csokis szappanomat, kicsit másképpen, mert nagy sikere volt az előzőnek is, már nincs is belőle. Nagyon szép mintát rajzoltam a tetejére, aminek a takargatás nem igazán tett jót. Lassan azt kell mondjam, hogy a tömbszappannak annyira nem tesz jót, ha nem egyféle masszából van, de lehet, hogy tévedek. Egy kicsit elkeseredtem, de aztán amikor először belevágtam kezdtem megnyugodni, hogy ebből még a végén lesz valami:
Aztán szépen óvatosan feldaraboltam, ami most könnyen ment. Minden szelete egy meglepetés. Nincs két egyforma. Az illata remek, szóval elégedett vagyok.
Az összetétele: kókuszvaj, ricinusolaj, szójaolaj, olivaolaj, napraforgóolaj, kakaóvaj, étcsokoládé, kakaó, chili por, menta illóolaj

A menta illóolaj antimikrobiális és zsíroldó hatású. Hatékony a cellulit ellen is, mindemellett kellemesen frissít.
A kakaóvaj lassan szívódik fel a bőrbe, hosszan tartó hidratáló hatású, nyugtatja és ápolja az irritált bőrt,elősegíti a kirepedezett bőr gyógyulását, és emellett napvédő is, faktorszáma 5-7.
A chili paprika bőrizgató tulajdonsága miatt növeli a vérbőséget. A bőrön fájdalom- és melegérzetet kelt. A por olajforrázata alkalmas meleg masszázsként a reumás és ízületi gyulladások tüneteinek enyhítésére. Külsőleg használják még ízületi gyulladás, fagyás, fejfájás, arcüreggyulladás és lumbágó ellen. Ő is segít a narancsbőr elleni harcban.

5 megjegyzés:

bsbori írta...

Gizus!
Ez fantasztikusan néz ki, azt hiszem most már én is kipróbálom :)
Gratulálok!!!!!
A tömbbe öntött szappant csak akkor kell betakarni, ha nagyon hideg van. Egyébként az esetek 98%-ban nem, sőt néha előfordult pl. a kávés szappanomnál, hogy hűtőbe kellett tenni néhány percre. Eddig ezt tapasztaltam.

Andi írta...

Szia Gizus!
Szeretnék adni neked egy díjat. Kérlek, ha elfogadod, látogass meg.
Köszönöm...

Gizus írta...

Köszönöm Bori a tanácsot! Legközelebb biztos nem takargatom. A kis formavirágoknak viszont jót tesz általában!

Edina írta...

Jaj Gizus!
Írígy vagyok.....
Már megint nagyon szépet csináltál!

SzappAncsi írta...

Szia Gizus!
Hát ez nagyon jól néz ki, eredeti az biztos!!! Gratulálok.