2010. november 25., csütörtök

Holt-tengeri fürdősós szappan sheavajjal

Ennek a szappanomnak az alapja oliva olaj és 10 % sheavajat használtam hozzá.
A harmada holt-tengeri fürdősó. Színét a rózsaszín agyag adja, ami szintén száraz bőrre ajánlott.
Jázmin illatot kapott!
Bőrproblémás rokonaim miatt készítettem. Kifejezetten ekcémás bőrre ajánlom.

Olivaolaj. Kényezteti és nyugtatja a bőrt, növeli a bőr immunitását, javítja a többi összetevő hatásfokát. Gazdag A és E-vitaminban. A megviselt bőr kezelésére és a hegesedés gyógyítására is rendkívül megfelelő.

Az olívaolaj rendkívül jól regenerálja a száraz bőrt. A bőrrel rokon komponenseinek köszönhetően könnyen felszívódik , hatékonyan és gyorsan fejti ki hatását a bőr mélyebb rétegeiben

Magas az E-vitamin tartalma, ezáltal gátolja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, elősegíti a hámsejtek képződését és a bőr megújulását.

Olajsava, a sebum a bőr faggyújának alkotórésze, de linolsavat is tartalmaz, ami regenerálja, védi és táplálja a bőrt, valamint hidratálja és erősíti az ellenálló képességét.

A sheavaj a nyugat-közép Afrikában termő shea fa gyümölcséből (dió) sajtolják – ezért a finomítatlan sheavaj 100%-ban természetes anyag, magas A és F vitamin és zsírtartalommal. Más néven karitévajnak is nevezik – amely ghariti nyelven szépséget jelent.

Gazdag bőrtápláló, A, E és F vitaminokat tartalmaz, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Jól kenhető és maradék nélkül felszívódik. Tökéletes a száraz, repedezett, öregedő és érzékeny bőr kezeléséhez. Finomsága miatt kitűnő az újszülöttek legérzékenyebb bőréhez is.
A shea vaj “varázslatos ereje” abban rejlik, hogy összetétele rendkívül hasonlatos a bőr által termelt zsírok összetételéhez, így létrehoz a bőrön egy olyan ideális állapotot, ami alatt a bőr önmagától is meggyógyul, valamint az értékes vitaminok ezt plusz elősegítik.



1 megjegyzés:

bsbori írta...

Ez nagyon jól hangzik és jól is néz ki. Nagyon szép szappant csináltál! Gratula!:)