2010. november 26., péntek

Csipkebogyószappan sárgabarackmag-olajjal



Ezt a szappanomat már karácsonyra készítettem és remélem , hogy kész is lesz addigra, mert ajándéknak szánom a mamáknak. Ezért is díszítettem egy kis angyalkával, hogy ezt az egyszerű szappant ünneplőbe öltöztessem.
A szappan összetétele: szójaolaj, kókuszvaj, napraforgó olaj, oliva olaj, ricinusolaj, sárgabarackmag olaj, csipkebogyó tea és csipkebogyó őrlemény. illatát a rózsafa illóolaj és egy kevés jázmin adja.

A világossárga színű sárgabarackmag olajat a hazánkban is honos, kedvelt csonthéjas gyümölcs magjából préselik. A sárgabarack közeli rokona a mandulának, ezért a magjaikból préselt olajak is hasonló tulajdonságokat mutatnak, a sárgabarackmag olaja linolsavakban gazdagabb. Említésre méltó magas A és E vitamin (γ-tokoferol) tartalma. Ez az olaj is széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj, mely azonban a mandulaolajnál könnyedebb, nem hagy olyan zsíros utóérzetet a bőrön. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.(cosmio)

A csipkebogyó természetes C-vitamint és a vitaminok közül a bőr regenerálása szempontjából a legfontosabb, zsírokban oldódó A-provitamint tartalmaz. A vitaminok és a telítetlen zsírsavak egyaránt kitűnően felszívódnak a bőrbe, így hatásuk is jól érvényesül.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Ezt a szint a csipkebogyonak köszönheti? Hihetetlen:)Az angyalka is nagyon jo,hol osztanak ilyet? A mamäk nagyon el lesznek kenyeztetve:)

Gizus írta...

Én is meglepődtem, hogy ilyen lett a színe. Csak csipkebogyótea és őrlemény van benne. Még érés alatt van. Az angyalka az egyik medálom!

Unknown írta...

lááájk :D
...és várom, hogy beérjen:)

SzappAncsi írta...

Nagyon szép és eredeti ez a szappan!!! És az angyalka nyomat teljesen egyedivé és ünnepivé teszi.