2011. június 17., péntek

Bodza szappan kecsketejjel

kakaóvajjal és sárgabarackmag-olajjal.

Bodzaszörp készítés idején jó adag virágot szedtünk az erdőben és olivaolajban áztattam egy jó hétig. Ezt a bodzaillatú, virágporral teli olajat használtam ehhez a szappanomhoz, ami kapott még kakaóvajat és sárgabarackmag-olajat mellé ( természetesen az alap mellé superfat-nek) . A bodzához csak a citrom illatot tudtam elképzelni, így citrom illóolajjal illatosítottam. A felső rétegbe egy kis sárga agyag került.

A bodzavirág alkalmazható laza, idősödő, víz- és zsírhiányos bőr kezelésére, bőrfiatalító, ránctalanító, tápláló és feszesítő hatású. A természetgyógyászat ajánlja ekcéma, pszoriazis, és neurodermitisz esetében.. Külsőleg pakolás formájában kisebb égések, sebek, furunkulózis esetén használhatjuk.

A sárgabarackmag olaj rendkívül jól bánik az idősödő bőrrel, de minden bőrtipusra ajánlott, még a baba bőrére is. A mandulaolajnál könnyebb olaj, nem hagy zsíros érzetet a bőrön. Antioxidáns tulajdonságánál fogva felveszi velünk a versenyt az évekkel szemben, ránctalanítja a bőrt, visszaadja annak rugalmasságát, regenerálja azt.
A kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.
Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását.
A kecsketej a benne lévő vitaminokkal , zsírsavakkal és ásványi anyagokkal maximálisan ápolja a bőrt, alacsony olvadáspontja miatt már 37 Celsius fokon beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe. Természetes AHA sav tartalmánál fogva kíméletesen hámlasztja a bőrt ezért az használata után friss és puha lesz.
A citrom illóolaj frissít, dezodorál és fertőtlenít.


Egy igazi szezonális szappan sikeredett belőle száraz, szírhiányos, öregedő bőrre. Leginkább arcra ajánlom, meg ahogy tetszik.

Érési ideje min. 4 hét. Július közepétől lesz kapható.

5 megjegyzés:

Bíró Ágnes írta...

Én ott voltam, amikor ázott a bodza. Nagyon fincsi illata lehet a kész szappannak is. :)

vargaera írta...

Kedves Gizus!

Én kezdő "szappanos" vagyok, én is mindenféle szezongyümölcsöt/zöldséget kipróbálok szappanban is :)

A bodzás szappant én jázminolajjal illatosítottam, nagyon finom lett :) Jó vele fürdeni - nem is használom el, a hideg téli napokra, nyáridézőnek elteszem :)

vargaera írta...

Akarommondani, édesnarancs olajjal illatosítottam, de jázminnal is biztosan finom lenne :))))

SzappAncsi írta...

Szia Gizus!
Ez isteni lehet - imádom a bodzaillatot! Gratula hozzá;-)

Névtelen írta...

Nagyon kellemes a színe, , és a bodzának is nagyon jó illata lehet. Gratulálok!