2011. május 19., csütörtök

Krémek

Már készítettem krémet a családom számára, amit mi nagyon szeretünk! Annyira lelkes lettem, miután a saját krémem rendbe hozta a kisebbik fiam kezét, akinek az óvodai folyékony szappantól teljesen kiszáradt! ( Próbáltam bevinni a szappanom, de az ÁNTSZ nem engedi!) Kénytelen leszek kitalálni egy jó folyékony szappant! :) Szóval visszatérve a krémemhez , a gyerek keze egy hét alatt teljesen rendbe jött, puha lett, mint baba korában!


Shea vajas krém geránium illóolajjal és vanília oldattal

Ennek a krémnek a nagy részét (kb. 60%) a fantasztikus shea vaj adja, ami a jolyjoker, ha a bőrünkről van szó. Segít a száraz, durva bőrnek a regenerációjában, ezzel együtt segíti a bőr védelmét a külső körülményektől.
A shea vaj használható sebgyógyításra, pikkelysömörre, ekcémára, terhességi csíkokra, ránctalanító, hidratáló hatású, természetes faktorszáma révén véd az UV sugaraktól is. A, E és F vitaminokat tartalmaz, gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. Került bele jojoba olaj, ami fontos alapanyag a szépészetben.
A jojoba olaj hidratálja a bőrt. Mivel viasz és nem olaj, a bőrön nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. Kitűnő kúra a száraz, öreged és zsíros bőrre is.
A vadrózsa olaj a csipkebogyó magjából nyert olaj, ami különösen alkalmas a száraz öregedő bőr ápolására, szem körüli ráncok kezelésében. Jól hidratál, sejtmegújító hatása van. Magas az A vitamin tartalma, nagy mennyiségben tartalmaz Omega 3 és Omega 6 zsírsavakat is. Gyulladáscsökkentő hatású, sebek gyógyulását is elősegítő.
A hidegen préselt mandulaolaj egy kellemes alapolaj, mely minden bőrtípusra ajánlott. Gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, mint az olajsav és a linolsav.
Ligetszépe olaj kiválóan alkalmas a száraz , hámló, ekcémás bőr ápolására. Rendkívül magas a gamma-linolénsav tartalma, ennél fogva nyugtatja az irritált bőrt.
A geránium illóolaj nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, vitalizálja a száraz bőrt, és normalizálja a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést, felfrissíti azt.
A vanília oldatnak nem tulajdonítanak bőrgyógyászati tulajdonságot, de fantasztikus az illata, és a lelkünket bizonyosan ápolja! Egy kellemes illatú zsíros krémet kaptam. A tartósításról a hozzáadott E és C vitamin gondoskodik! Antioxidáns tulajdonságaikat nem csak a krémben, hanem a bőrünkön is kifejtik. Egy kis nyomot hagy a bőrünkön, kb 10 perc, míg maradéktalanul beszívódik! A kukoricakeményítő a zsírosságát ellensúlyozza a krémben.
Nem tartalmaz vizet, jobb ha azt belülről juttatjuk a bőrbe a megfelelő folyadékfogyasztással! ( Itt jegyzem meg, hogy a neves márkás cégek nagyrészt vizet adnak el krém néven! Mivel a natúr krém nem tartalmaz semmilyen "optikai tuningot", így az eredmény lassabban látható, de az viszont tényleg eredmény ! :)

Shea vajas krém zöld agyaggal, geránium, teafa és grapefruit illóolajjal

Ennek a krémnek is a kedvenc shea vajam az alapja a fent említett rengeteg ok miatt. Legnagyobb részt jojoba olaj került még hozzá, mert a zsíros, problémás bőr egyik alap ápolószere. A jojoba olaj erősíti a bőr védelmi vonalát, megköti a nedvességet a bőr szarurétegében, növeli annak rugalmasságát. További jó tulajdonsága, hogy hatásos többek között az akne kialakulásáért felelős baktériumok ellen. Mivel viasz és nem olaj, a bőrőn nem hagy zsíros maradványokat. Mégis biztosítja azokat a zsíros összetevőket, melyek a bőr vízveszteségének megakadályozásához szükségesek. A mandula olaj mellé még kapott egy nagyon kevés vadrózsa olajat, kihasználva annak gyulladáscsökkentő és sebgyógyító tulajdonságát.
Az illatát az teafa olaj, geránium és grapefruit illóolaj adja.
A teafa olaj természetesen tisztítja és nyugtatja a problémás bőrt. Fertőtlenítő , szabályozza a faggyúmirigyek zsírtermelését, baktérium, vírus és gombaölő hatású. ( 5 éves kor alatt nem ajánlott, néhány embernél allergiát válthat ki, de nem jellemző)
A geránium illóolaj finomítja a teafa jellegzetes illatát, amellett kiváló bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. Fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, vitalizálja a száraz bőrt, és normalizálja a faggyúmirigyek működését, serkenti a vérkeringést, felfrissíti azt.
A grapefruit előnyösen alkalmazható akne esetében, frissíti a bőrt, jó a közérzetnek.
A zöld agyag minden agyagnál jobban vonzza magához a szennyeződéseket, ásványi anyagtartalma pedig ideális a zsíros bőrre.
Ebbe is került C és E vitamin, valamint kukorica keményítő!
Szinte várom, hogy egy kamasz előkerüljön! :)



7 megjegyzés:

csigaszabo írta...

Elég csak elolvasni a nagynevű márkák összetevőit, az Aqua szinte mindenhol vezeti a sort, a 30 féle színtiszta kémia előtt...

Edina írta...

Nagyon jó!!!!!! Mindegyik!
A rózsaszínagyagos szappanod is szuper! Itthon mindenkinek tetszik:) De írtam egy mailt amikor megkaptam... megkaptad?

Névtelen írta...

estupenda crema,una maravilla.
un abrazo

Kati írta...

Az biztos, hogy amit te készítesz százszor egészségesebb, mint bármilyen folyékony szappan.

kilyes írta...

Bár kamasz már nem vagyok, de asszem nálam is lehet látványos eredményeket elérni! :-) Első használaton túl vagyok, kellemes volt a bőrömnek a himalája sós szappan, a grapefruit olajos teafaolajos krem pedig most lett felkenve. Izgatottan varom a fejlemenyeket, ugyanis meg nem talaltam olyan bolti kremet, amitol 1-2 het utan ne sokallna be az arcbőröm. Hamarosan jelentkezem!:-)
K.

Ritus írta...

Szívesen kipróbálnám a shea vajas krémeket, de nem találtam őket a boltodban. Lehet már őket kapni?

Tündéri Lonka írta...

szívből gratulálok!!