2011. május 5., csütörtök

Fahéjas-mákos kecsketejes szappan

kakaó és shea vajjal.

Már korábban készítettem fahéjas-mákos szappant, és a családban és a barátok között ez bizonyult az egyik kedvencnek. A gyermekeim csak úgy hívják, hogy a "vakarós". És valóban! Fürdés közben az őrölt mákszemek jólesően átvakargatják az embert, eltávolítják a felső, elhalt hámréteget, ami után a bőr megújul. Túlnyomórészt fahéj illatú egy kis narancs illattal.
A fahéjnak vérellátás javító hatása van, vérbőséget okoz a bőrben, ezért jó izom-, ízületi- , mozgásszervi problémáknál, illetve narancsbőr elleni harcban a segítségünkre lehet. A bőr kicsit kipirosodhat tőle. Nagyon jó antioxidáns, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő.
A narancs illóolaj gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és enyhén nyugtató hatású. Nem allergizál!
A kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére. Védőréteget képez a környezet és a bőr között és segíti a nedvesség megtartását.Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E vitamin tartalma van.
A shea vaj használható sebgyógyításra, pikkelysömörre, ekcémára, terhességi csíkokra, ránctalanító, hidratáló hatású, természetes faktorszáma révén véd az UV sugaraktól is. Az egyik kedvenc alapanyagom!
A kecsketej a benne lévő vitaminokkal , zsírsavakkal és ásványi anyagokkal maximálisan ápolja a bőrt, alacsony olvadáspontja miatt már 37 celsius fokon beszívódik a bőr mélyebb rétegeibe. Természetes AHA sav tartalmánál fogva kíméletesen hámlasztja a bőrt ezért az használata után friss és puha lesz. ( kicsit még akadozik a forrásom, de nagyon megszerettem a használatát, már készítés közben is krémesebb állagú a szappanmassza)
Ezt a szappant én minden bőrtipusra ajánlom.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

TE QUEDO PRECIOSO Y CON UNAS PROPIEDADES DE LUJO.
UN ABRAZO

Gizus írta...

Muchas gracias! Me encanta el olor de la canela y también tuvo el gusto de usar la cabra! Me alegro de que os guste! Besos Gizus



Remélem jót válaszoltam! :)

Edina írta...

Guszta lett nagyon!:) A mákszemeseket én is szeretem!

4Gyerek írta...

most én is rákattantam a szappanos témára, ezen belül a kecsketejesre.
ugyanis mindenhol azt olvastam, hogy ez tuti a pikkelysömörre (mármint oké, gyógyíthatatlan, de....).
Lévén 5 napja diagnosztizáltak engem is ezzel. Pasimnak is van, mióta ismerem, Elsőszülött évekkel ezelőtt volt diagnosztizálva (hol tünetmentes hol nem), Kicsilányra mondták lehet neki is az alakul, szerintem Kiffiamnak dettó.
Szóval jó kilátás szegény gyerekeknek. ilyen átkot örökölni a szülőktől.

szappanra visszatérve, még soha nem készítettem, de már szűk éve foglalkoztat a dolog.
valahol el kell kezdeni, ugye?

Orbáncod sajnálom, gyógyulj a lehetőségekhez képest hamar. S gondolj arra, hogy az legalább gyógyítható.