2011. február 14., hétfő

Vanília-jázmin szappan sea vajjal, kurkumával

Közepesen kemény, lágyan habzó , extra ápoló szappant készítettem száraz bőrre. Az alapszappan kókuszvajból, földimogyoró és szója olajból készült egy kevés ricinus olajjal.
Az alját kurkumával színeztem, ami amellett, hogy a szappannak szép színt ad, aranyló fényt kölcsönöz a bőrnek és gyengéden eltávolítja az elhalt hámréteget, szabályozza a faggyúmirigyek működését. Tisztítja a pólusokat. A középső dekor csík holland kakaó.
Extra zsiradéknak shea vajat használtam. Hatékonyan ápol minden bőrtipust, különösen ajánlott ekcémás, pikkelysömörös, száraz bőrre.
Most több illóolajat használtam, mint szoktam. Az illata fantasztikus. A jázmin illóolaj nagyon jól harmonizál a természetes vanília kivonattal. Mindkét illat megnyugtat, ellazít.
Nekem már most a kedvencem, alig várom, hogy beérjen.
Kb. március közepe.

9 megjegyzés:

Edina írta...

gyönyörűséges....

Gizus írta...

Köszi!

Ibolya írta...

Tök jók ezek a sütiszappanok...

Kati írta...

Ennivaló!

Lola írta...

TE HA QUEDADO MUY BONITO Y EL CONTRASTE DE COLOR ME GUSTA, Y CON MUY BUENAS PROPIEDADES. BESOS.

SzappAncsi írta...

Gizus, ez nagyon guszta, igazán jól sikerült és biztosan finom is!!! Gratulálok!...és tényleg, már nem először ugyanabban az időben készítünk hasonlót...:-)én kb. 5 napja készítettem, csak még nem fotóztam. remélem egyszer személyesen is lesz lehetőség találkozni a virtuális téren kívül.

ekszerlada írta...

Hűűha!Ez valami gyönyörű!!Én el sem merném használni,annyira csodálatos,inkább kitenném a fürdőszobám díszének:))CSodás,nagyon ügyes vagy Te Gizus!!!

Névtelen írta...

Tényleg nagyon jók a színei, csodás benne a vékony csík! Na, most már úgy megkívántam, ilyet én is csinálok! :-)

Alma írta...

Nagyon jól néz ki, én is régóta szeretnék ilyen csíkosat csinálni:)
A kurkuma jó választás volt, nagyon jó a bőrre.
Az illata is biztos nagyon jó lett:)