2011. február 22., kedd

Faggyú alapú borotvaszappan

Újra borotvaszappan készítésre adtam a fejem, csak teljesen más összetevőket kerestem. Nagyon sok helyen( főleg külföldi oldalakon) olvastam, hogy faggyút használnak a borotvaszappanhoz. Így bátorkodtam én is kipróbálni, hogy az alapszappanhoz faggyút teszek. Keményebb állagú szappant szerettem volna, mint az előző, és természetesen a legfontosabb cél a stabil, kemény hab. Remélem erről is be tudok számolni egy pár hét múlva.
A faggyú jó bőrápoló, kemény szappant ad és nem utolsó sorban jól habzik. Régen nagyon sok helyen csak ebből készítettek szappant. Az alapszappanba került még kókuszvaj és sok ricinusolaj. Az ápoló hatásért a szójaolaj és a hozzáadott aloe vera gél gondoskodik, melyről szinte már mindenki tudja, hogy védi a bőrt és az apró hegeket kitűnően gyógyítja.
Illatnak a teafa olajat és a fenyő olajat választottam, mindkettő antibakteriális, fertőtlenítő és kellemes, férfias , tiszta illatuk van együtt!
Nagyon várom , hogy beérjen, akkor majd a habról is csatolok hozzá képet!
Érési idő min. 4 hét!

8 megjegyzés:

Kata írta...

Kedves Gizus!
Versenybe szállok a szappanodért! :)
Mert nagyon tetszenek!!!

lajtalany.blogspot.com

Bodzás Vendégház írta...

Jó ötlet visszatérni a régi formulákhoz - mai köntösbe burkolva...:))
Mennyi a faggyú-olaj arány a szappanban?

Gizus írta...

kb. 35% a faggyú!

bsbori írta...

A szappanod gyönyörű!!! Valahogy a gyengéim az egyszerű hófehér szappanok, talán mert a tisztaságot jelképezik a számomra.
Egyéb iránt köszönöm az aggodalmat. Nem tűntem el csak mostanában nem készítettem semmit, amit feltehettem volna - meg igazad van kicsit betegesek is voltunk de semmi komoly -. De ma jön egy kedves Barátnőm és most először kettesben fogunk szappant főzni, arról biztosan beszámolok, akárhogy is sikerül.:)
A szappankádról pedig kipróbálás után részletes beszámolót kérek, és ha nem nagy pofátlanság, akkor ha jól működik, receptet is. Persze csak ha nem titkos. Vagy ha nem akarod mindenkivel megosztani, akkor elküldöm az e-mail címem.
Pusza

Alma írta...

Azta, nagyon ügyes vagy!
Már régóta tervezgetem én is a faggyú alapú borotvaszappan készítését, lehet, hogy nem halogatom tovább, mert nagyon kíváncsi vagyok az állagára.
Gondolom, nem hódzsír:)Marhafaggyú?

Gizus írta...

Köszönöm Szépen nektek!
Birka faggyú!
Nemes egyszerűséggel azt vágtak a fiúk!
Én is sokáig rakosgattam már kisütött állapotában, de most megszületett! Már várom, hogy kipróbáljuk!

Névtelen írta...

Lányok! Ez éppen borotvaszappan!
Már régóta izgat, hogyan lehetne visszatérni a hagyományos, szappanos-pamacsos borotválkozáshoz.
Most erőt merítek, hogy meg is próbáljam.
Egyébként férfiként többek között szappan fetisiszta is vagyok, de nagyon nehéz természetes, kellemes szappanhoz jutni itt Pesten.
(az ilyen kamu bio szappanoktól az Isten mentsen (majdnem kisbetűvel írtam))

margoo írta...

Gizus, van visszajelzés a birkafaggyús borotvaszappanról?
Remélem annyira jó, hogy azóta már csak ilyet csinálsz a pasiknak! :))